DE OMUTBARA bildades i Umeå redan 1994 men fick sin nuvarande sättning i oktober 2004. I gruppen ingår Thomas "Skuggan" Johnsson, sång och gitarr; Anders "Fällkniven" Heldebro, munspel; Peder "Packmopedro" Karlsson, sologitarr; Felix "Kuno Loudness" Parling, bas samt Stig "Stickan" Ågrahn, trummor. Calle Hanson bidrar trots en bluespaus fortfarande med låtar till bandet.

I bandet återfinns en del musikrävar som i årtionden spelat i olika band på Norrlandsscenerna.

Redan i slutet på 70-talet spelade Thomas Jonsson sologitarr tillsammans med trummisen Stig Ågrahn i den uppmärksammade Umeågruppen Catalina. Peder Karlsson var sologitarrist i legendariska Protection Bluesband från Norsjö. Anders Heldebro munspelare i No Chance Bluesband från Kiruna. Felix Parling, omskolad trummis, har sedan 1980-talet spelat bas i ett flertal Umeågrupper men framför allt medverkat som orginalbasist i de OMUTBARA sedan gruppen bildades. Under åren har alla spelat med olika band, gjort olika typer av musik för att så småningom smälta samman i DE OMUTBARA.

DE OMUTBARA har förgyllt scenen på bland annat Mönsterås Bluesfestival, Folkets Blues i Umeå, Blues på Berget samt på ett antal krogar och fester.

” Av de mer lokala banden hörde jag bara två vilket så här i efterhand kanske var ett misstag. För de två jag hörde visade på en spelglädje och lössläppthet som kanske saknades hos de mer kända namnen……//…. De Omutbara var allmänt omutbara i sin respektlöshet.”
(Ur Jefferson nordisk tidskrift för blues nummer 134 vintern 2002 årgång 34)

Sveriges Radio har även spelat in en konsert som sänds i etern ett flertal gånger.

FOTOALBUM

Till Startsida

DroskanFolketshus